NIEUWSTerugblik vierde editie, 25 augustus 2019

We mogen terugkijken op een geslaagde en warme vierde editie!
Er hing een goede sfeer, het zonnetje scheen en het meest belangrijke: er is genoten van het rennen en het parcours.
De reacties achteraf waren weer lovend.RECORD AANTAL INSCHRIJVINGEN & GRADEN

Met temperaturen rond de 30 graden werden er extra veiligheidsmaatregelen getroffen; extra waterposten langs de kant en duikcentrum Go Dive Woerden stond langs de kant met waterslangen te spuiten voor extra verkoeling.

Ondanks de warmte, hadden wij alsnog ontzettend veel na-inschrijvers. Dit had met koelere weersomstandigheden nog meer geweest.
Een groot deel van de voorinschrijvers zijn door de hitte niet komen lopen, de meesten hebben zich van te voren netjes afgemeld.
Alle inschrijvers bij elkaar (tegen de 300 inschrijvingen aan) zorgden voor bijna een verdubbeling van het totaal aantal inschrijvers van het jaar ervoor!
Dit hangt natuurlijk ook samen met het feit dat wij samen met De Singelloop, Rondje Zegveld en Weteringenloop Het Groene Hardloopcircuit vormen.

De tien kilometer route had net zoals voorgaande edities de meeste inschrijvingen. Dit is volgens ons dan ook wel de mooiste route, dezelde route als de vijf kilometer, maar dan een lus rond de mooie Cattenbroekerplas.

GOEDE DOEL(EN)

Er is in totaal € 450 gedoneerd aan Het Nationaal Ouderenfonds en willen wij (nadat wij bericht terug hebben gehad van ze) € 50 doneren aan De Wonderfoon (een soort kleine jukebox in de vorm van een oude toetstelefoon, waar demente ouderen door middel van oude liefdjes even terug in de tijd gaan, geweldig initiatief, welke wij graag ondersteunen!).

DANKWOORD

Speciale dank gaat er uit naar alle vrijwilligers, het team: Gideon, Janine, Jolanda, Debbie, Piet en Sabine. Sangeeta die haren kwam vlechten voor het goede doel. Fast Forward Sports voor het verzorgen van de Freerun clinic. Van Schaïk voor de kraan.
En natuurlijk de sponsoren: Fysio Broekhuizen, De Plus, Taxi Middelweerd, Sijmons Dolata, DorpsPlatform Harmelen, FlipBelt, Safe-ID, De Hardloopfabriek, Tjokko, Vallen Mode.
Onze nieuwe presentator en DJ Robert Keemink. Fotograaf Peter Bosch OneEyePhotography en Albert Esschendal Photography.
Verkeersregelaars en de EHBO-ers die wat meer werk hadden met dit warme weer. Go Dive Woerden voor de verkoeling. H2O.

Last but not least: alle deelnemers!

FOTO'S EN UITSLAGEN

uitslagen staan op: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019082550796

foto's staan op: https://www.facebook.com/pg/HardloopeventHarmelen/photos/

Leuk om te vermelden is dat er (van oorsprong) Harmelenaren op de eerste podiumplek stonden bij de mannen Marc Boes 10 kilometer en vrouwen Doris Breedveld 5 kilometer. De derde vrouw op de 10 kilometer Diana Jansen dit in een rolstoel deed (maar al naar huis was met de prijsuitreiking, omdat ze het niet verwacht had, haha, prijs is alsnog afgegeven) en op de derde plek vrouwen 5 kilometer Jasmijn van Steenpaal van 10 jaar uit Harmelen!

Volgend jaar is het lustrum! Dan bestaat Hardloopevent Harmelen alweer vijf jaar!! Ben jij erbij?

organisatie Hardloopevent Harmelen