NIEUWSGoed doel editie #5, 2023

Elke editie doneren wij een groot deel van de opbrengsten aan een goed doel. Dit jaar kiezen wij voor de Hersenstichting.

De vorige vier edities doneerden wij aan het Ouderenfonds. Dit hebben wij met heel veel liefde gedaan en deze stichting dragen wij nog steeds een warm hart toe. Echter, hebben wij ervoor gekozen om voor de vijfde editie voor een ander goed doel te gaan.


Hersenaandoeningen

Er is een mentale crisis gaande in Nederland. Veel mensen zitten in een dip, ofwel een depressie. En daar zet de Hersenstichting zich onder andere voor in.
Waar de stichting zich nog meer hard voor maakt: Parkinson, paniekstoornis, dementie, hersenschudding, dyslexie, beroerte, schyzofrenie, verslaving, tumor, ADHD en migraine.
Voor een compleet overzicht, kun je hier kijken.

Gevolgen

Naast de 'zichtbare schade' waar je vaak met je huisarts uitkomt is er ook vaak onzichtbare schade, waar je pas na een tijdje last van krijgt. Wanneer je lichamelijk weer hersteld bent en je je leventje weer oppakt, krijg je ineens met een handicap te maken. Het gaat allemaal niet meer zo makkelijk als voorheen.
Hersenletsel heeft namelijk voor veel mensen ook onzichtbare gevolgen. Denk hierbij aan veranderingen in je denken, je gedrag en emoties.
Dit zijn hele moeilijke veranderingen.

En omdat zij vaak onzichtbaar zijn voor je omgeving, stuit je tegen onbegrip en is dit een eenzaam proces.

En daarom willen wij ons dit jaar inzetten voor dit goede doel!

Mocht je dit bericht nu lezen en niet mee (willen/kunnen) rennen met het event, dan kun je ook een donatie doen via deze link:
Hardloopevent Harmelen voor de Hersenstichting

Namens 4 miljoen Nederlanders met een hersenaandoening, bedankt!
Team Hardloopevent Harmelen